Lukuvuosi 2019 (eli miten kierrätät vanhaa vitsiä)

Ei mennyt, niin kuin ennustin vuoden lopulla, naiivina ja hölmönä. Vuonna 2019 luin huomattavasti vähemmän kuin edellisenä vuonna. Syitä voidaan etsiä töiden täyttämästä kesästä sekä kandin aiheuttamasta urakasta, ja siitä, että syksyllä ei koskaan saa aikaan mitään. Huomasin, että viime vuonna tosiaan luin eniten juuri kesän ja loppukevään aikana. Nyt ei käynyt samaa, ei todellakaan.

Kuitenkin Goodreadsin mukaan viimeistelin 10 kirjaa. Yksi niistä oli se viisi vuotta kesken lojunut Valtaistuinpeli. Suurin osa myös vuonna 2019 luetuista kirjoista oli sellaisia, joista pidin kovasti. Esimerkiksi Hyviä enteitä täytti odotukseni oikein mainiosti ja Kolmas sisar nousi yhdeksi kaikkien aikojen fantasiasuosikeistani.

Postasin viime vuonna vain kuusi arviota. Luin kuitenkin myös neljä muuta kirjaa, joista en kirjoittanut mitään. Mainitaan ne tässä ja samalla jokaisesta pari sanaa:

George R.R. Martin: Valtaistuinpeli (1996)

Kyllä te tän tiedätte. Mulla ei ole tälle sarjalle kyllä enempää kärsivällisyyttä, joten se menee samaan kategoriaan Shingeki no Kyojinin kanssa: en lue enää, mutta haluan tietää, miten se etenee ja päättyy.


Robin Stevens: First Class Murder (2015)

Lisää Murder Most Unladylike -sarjaa. Tykkäsin tästäkin osasta paljon, voisi ehkä lukea näitä lisää.


Tove Jansson: Muumipapan urotyöt (1963, en ole ihan varma mikä painos tämä oli)

Hävettää tunnustaa, mutta tämä oli (poislukien Kuka lohduttaisi Nyytiä ja Kuinkas sitten kävikään) ensimmäinen lukemani muumikirja. Luin tämän kesällä Tampereen reissullani, kun odottelin puhelimeni latautumista Muumimuseon lukukirjastossa. Tässä kirjassa on muuten aivan huikeeta dialogia.


Eino Nurmisto: Homopojan opas (2019)

Viimeisin lukemani teos, jonka kuuntelin läpi pitkälti siivotessani. Paljon mielenkiintoista ja tärkeää asiaa ja hauskasti kirjoitettu.


Viime vuodelta jäi myös kesken viisi kirjaa (Goodreadsin mukaan). Yksi niistä on ollut kesken jo vuoden 2018 joulukuun lopulta asti, näköjään. Saa nähdä, kuinka monta näistä viidestä lopulta viimeistelen. Ainakin yksi saattaa jäädä pysyvästi kesken.

Helmet-haastetta yritin näillä vähäisillä kirjoilla täytellä, blogissa ruodituista kirjoista löytyi yksitoista kohtaa täytettäväksi. Kokeillaan uudelleen myös tänä vuonna, uuden luettavan löytämisen toivossa.

Asetin alkavan vuoden tavoitteeksi, että luen vähintään kaksitoista kirjaa. Yksi joka kuulle luulisi olevan ihan hyvä tavoite. Vaan mitä sitä lukisi ensimmäiseksi?

Ei kommentteja:

Jos on sanomista, sano asiallisesti.

Sisällön tarjoaa Blogger.