Lukemisjumitus ja kirjoituskannustus

Nyt on kyllä sellainen kuukausi, että joko olen ollut tosi kiireinen tai sitten tosi aikaansaamaton. Lukeminen on jäänyt vähän jumiin, samoin oikeastaan kaikki muukin. Toki olen seikkaillut kesäkuun ajan ensin vanhempien luona, sitten Tukholmassa kavereiden kanssa. Mielessä kävi matkan aikana jonkin kirjan kuunteleminen, mutta se tyssäsi samaan esteeseen kuin ajatus Stephen Kingin tuotannon lukemisesta: mistä kuuluu aloittaa? 

Ainoa asia, jonka olen onnistunut kuun aikana (aiemmin arvostellun Coralinen lisäksi) viimeistelemään on Fullmetal Alchemist Brotherhood, jonka päädyin viimein katsomaan sen tultua Netflixiin. Kyseinen palvelu voisi ottaa entistä enemmän animesarjoja katalogiinsa, 60 jaksoa ei yhtäkkiä tuntunut ihan niin massiiviselta urakalta. En ole koskaan aiemmin FMA-tuotteisiin koskenut, mutta nyt oli sopiva hetki viimein tutustua yhteen maailman parhaista tarinoista. En pettynyt.

Nyt viimeisen viikon aikana olen yrittänyt ryhdistäytyä myös lukemisen kanssa, samalla kun valmistaudun Camp NanoWriMoon. Kesken on kaksi kirjaa: aiemmin aloittamani Laura Lamin False Hearts, jota luen hitaasti eteenpäin, mutta tarinassa on helppo pysyä mukana tauoista huolimatta. Toinen on Gillian Flynnin Kiltti tyttö, joka tunnetaan luultavasti paremmin englanninkielisellä nimellä Gone Girl. Ja myös siitä David Fincherin leffasta, jonka katsoisin mielelläni. Kirjoitan molemmista varmasti, kun saan ne luettua.

Sitten on vielä Camp NaNo, johon osallistun ihan siksi, että saisin kirjoittamiselle vähän kannustinta. Projekti ei ole uusi, vaan jo valmiiksi vähän kirjoitettu. Tosi kunnianhimoinen tavoite olisi saada ensimmäinen versio kokonaan kirjoitettua, mutta jos realistisesti mennään, yritän vain päästä huomattavia harppauksia eteenpäin. Otin sanamäärän sijaan minuuttitavoitteen, koska en ikinä saavuta sanamääriä tiiviillä ilmaisullani ilman, että päädyn täytesanoja viliseviin kilometrilauseisiin. Ja silloinkin jäädään tonneittain miinukselle. Suomen kieli ei tykkää sanatavoitteista. 

Olkoon heinäkuu itselleni ja kaikille muillekin hyvin kirjallinen!


Ei kommentteja:

Jos on sanomista, sano asiallisesti.

Sisällön tarjoaa Blogger.