Ennustan rahanmenoa: kirjat, joista vaadin fyysisen kopion

Kirjamaultani saatan olla erittäin nirso, mutta kirjaformaatilla ei yllättäen ole minulle kauheasti väliä. Luen sujuvasti niin perinteistä fyysistä kirjaa, e-kirjaa kuin kuuntelen äänikirjoja. Se on ihan kätevää, varsinkin kun monet hyvät tarinat löytyvät vain sähköisestä muodosta - muun muassa muistin erään sarjan olemassaolon juuri tätä kirjoittaessani: olin ostanut toisen osan jo itselleni e-kirjana, mutta en ole vielä lukenut sitä. Muistin virkistykseksi paras myös vilkaista ensimmäistä osaa uudelleen.

Omistan aivan liian pienen kirjahyllyn. Toistaiseksi siinä on onneksi hyvin tilaa, vaikka kirjamessuilla ja joululahjatilauksen yhteydessä pieni kirjahamstraaja nouseekin horroksesta. Ylin hylly sisältää vain pari koriste-esinettä ja kahdella seuraavalla on myös hyvin tilaa jäljellä. Sitten voidaan panikoida, että mihin tässä asunnossa sijoittaisi toisen, jos tila yhtäkkiä loppuu kesken. 

Vaikka luen yllättävän mielelläni e-kirjoja ja kuuntelen äänikirjoja, on muutama kirja, joista ehdottomasti tahdon vielä aineellisessa muodossa kirjahyllyyni. Osa niistä on lukulistalla, osa jo kertaalleen luettuja. Ennustan rahojen valumista tililtäni, jos ja kun jossain vaiheessa päädyn näitä metsästämään. Kaikki eivät ole helpoimpia löytää.



Koushun Takami: Battle Royale

Tarina on yksi kestosuosikeistani, kaikissa muodoissaan: ensikosketukseni oli brutaalein eli manga, jonka kautta siirryin huomattavasti laimeampaan leffaan ja viimein (e-)kirjaan, jonka formaatti heitteli kummallisesti ja sai rukoilemaan edes pokkarikappaletta.

Surukseni Battle Royalea ei ole koskaan suomennettu, vaikka se ehdottomasti ansaitsisi käännöksen. Englanninkielinen kappale kelpaa kuitenkin oikein hyvin, jotta pääsen itkemään rakkaiden hahmojeni perään. Käännöksiä näyttäisi olevan saatavilla useita, löysinpä tätä etsiessäni lisäksi teoksen, joka sisältää tarinasta kirjoitettuja esseitä. Ehkä se on lisättävä mukaan pakettiin.




Tomi Adeyemi: Children of Blood and Bone

Heti, kun ensimmäisen kerran joku mainitsi tämän kirjan Tumblrissa, kiinnostukseni heräsi. Silloin vain tämä ei ollut vielä ilmestynyt. 

Afrikkaan liittyvää kirjallisuutta osuu silmille aivan liian harvoin. Syy saattaa olla oman vaivannäön puutteessa. Kuitenkin jo tarinan asetelma kuulostaa mielenkiintoiselta ja pari vilkuiltua arviota näyttivät vihreää valoa. Tämäkin olisi kyllä kiva nähdä myös suomeksi. Sitä voi joutua odottamaan turhan kauan, joten on parempi pelata varman päälle ja hankkia alkukielinen teos.




Gen Urobuchi: Fate/Zero

On ollut jo kauan selvää, että tulen jonain päivänä viimein eksymään siihen lievästi hämmentävään, mutta uskomattoman mahtavaan viidakkoon, joka tunnetaan Fate-franchisena - yhdeksi syyksi nousee se, että Fate/Zero kuuluu parhaan ystäväni suosikkisarjoihin. Ja kun sen jokin aika sitten aloitin, niin samaan kategoriaan se pomppasi myös omilla listoillani. Anime on adaptoitu Gen Urobuchin - joka tunnetaan myös Urobutcherina, tämä on sama tyyppi, joka on kirjoittanut mm. Madokan - light novelin pohjalta, ja julkaistu neljässä(?) osassa.

Kaikki formaatit samasta jutusta on käytävä läpi ja tämä ei ole mikään poikkeus. Tulen kyllä pettymään suuresti, jos Urobuchi ei ole kirjoittanut mukaan Gilgameshin korvakorujen kilinää, jonka Ufotable onneksi äänisuunnittelussaan muisti ottaa huomioon ja näin hiveli sieluani.




Roxane Gay: Bad Feminist

Tämä kuuluu niihin kirjoihin, jotka ovat kuuluneet listalleni jo pitkään, mutta jota en ole vielä ehtinyt lukemaan tai hankkimaan. Kyllä minä vielä joskus.




Laura Lam: Shattered Minds

Vaadin tämän False Heartsin, joka tällä hetkellä on minulla kesken, seuraksi kirjahyllyyni. Toistaiseksi False Hearts on minulla vasta pahasti kesken, mutta rakastan etenkin sen maailmaa, ja Shattered Minds sijoittuu samaan universumiin. Enemmän kuin hyvä syy hankkia. Sitten joskus.


Vuoden alussa tähän listaan olisi kuulunut myös Tuntematon Sotilas/Sotaromaani, mutta sen hankkeen toteutin viimeksi kirjoja tilatessani. Lisäisin tähän mielelläni myös useita tarinoita, joita ikävä kyllä ei ole, ainakaan tällä hetkellä eikä välttämättä tule koskaan olemaan saatavilla fyysisen kirjan muodossa.

Ei kommentteja:

Jos on sanomista, sano asiallisesti.

Sisällön tarjoaa Blogger.