Masokisti lukee Fifty Shadesia, osa 2/?

tammikuuta 04, 2017
Mikä onkaan parempi tapa aloittaa vuosi kuin itsekidutuksella? Tunnette kuvion, luen tätä kirjan irvikuvaa eteenpäin ja poimin älyttömyyksiä, jotka erityisesti sattuivat silmiin.

Se paljon puhuttu ja kirjailijan väärinkäyttämä alitajunta tulikin heti seuraavalla sivulla edellisestä postauksesta...

"Punastun kun ajattelinkin kuritonta alitajuntaani - se tanssii punaisessa hula-hula-hameessaan euforian vallassa, kun se vain ajatteleekin sitä mahdollisuutta, että olisimme yhdessä."


"Saat olla iloinen että tyydyn pelkästään moittimaan sinua."
"Miten niin?"
"No, jos olisit minun tyttöystäväni, et pystyisi istumaan viikkoon eilisen tempauksesi jälkeen. Sinä et syönyt mitään ja joit senkin edestä ja saatoit itsesi vaaratilanteeseen."

Christian, mitä vittua?

"Hän ei ole yön ritari vaan valkoinen ritari, jolla on kiiltävä, suorastaan hohtava kilpi - hän on klassinen romanttinen sankari, vähän niin kuin Sir Gawain tai Sir Lancelot."

Ei.

"Ei tee oikeutta rintaliiveille ja alushousuille kutsua niitä proosallisesti puhtaiksi alusvaatteiksi - ne ovat eurooppalaista design-merkkiä."

En nyt keskity siihen, kuinka pösilö tämä virke ylipäätään on vaan siihen, että jos kirjailija nimeää kasan kirjoja, julkkiksia ja fiktiivisiä hahmoja, niin tuskin olisi ollut ylitsepääsemättömän vaikeaa etsiä jokin eurooppalainen (onko se nyt ranskalainen vai virolainen? Americans, get your shit together) design-alusvaatemerkki ja mainita se?

Mainittakoon  muuten tähän väliin myös sen absurdius, että Ana puhuu täydellisesti sopivista alusvaatteista, jotka joku muu on käynyt hänelle ostamassa, mutta koska tämä epärealistisuus on kirjan virheistä pienimpiä, niin ei takerruta siihen.

"Erillisellä lautasella on pussillinen Twinings English Breakfast -teetä. On aivan uskomatonta, että hän muistaa millaisesta teestä pidän."

Ensinnäkin, ei ole. Toiseksi, edelleenkin, kenen suosikkitee on English Breakfast, joka ei maistu miltään? Kolmanneksi, epäilen yhä vahvasti, että kirjailija oli laiska, eikä jaksanut etsiä mitään muuta teen nimeä, joten meni helpoimman ja yleisimmän kautta...

" "Minun tekisi mieleni purra tuota huulta", hän kuiskaa tummanpuhuvalla äänellä."

Tummanpuhuva ääni? Okei, se, että minkäänlaista seksikkyyttä lauseessa ei ole, johtuu enemmän nyt suomen kielestä. Suomi on kaunis kieli, ei seksikäs.

"Katseeni osuu Christianin hammasharjaan. Jos pesisin hampaani sillä, voisin kuvitella että hän suutelee minua. Mmm..."


Ana meni tosiaan harjaamaan hampaansa Christianin harjalla...

"Ooh, ehkä läsnäoloni sittenkin vaikuttaa häneen - pienenpieni sisäinen jumalattareni puhkeaa tanssimaan voitonriemuisena."

Ja sieltä tuli tämä aina yhtä järkyttävä sisäinen jumalatar!


Näitä tuli jo aika monta. Ja nämä olivat kaikki viidennestä luvusta. Hirvittää koskea seuraavaan.

Ei kommentteja:

Jos on sanomista, sano asiallisesti.

Sisällön tarjoaa Blogger.