Masokisti lukee Fifty Shadesia, osa 7/?

elokuuta 01, 2017
Olen palannut kidutuksen pariin. Mitähän tällä kertaa on tiedossa... ai kun mukavaa, yhdestoista luku, joka ensisilmäyksellä vaikuttaa olevan pelkkää sopimustekstiä. Laitonta sopimustekstiä.



"1. Alla on sovittu sitovasta sopimuksesta Herran ja Palvelijan välillä."

Harvemmin sanon tätä, mutta oltaisiinko vain voitu jättää anglismi kökköjen suomennosten sijaan? Dom ja sub kuulostavat niin paljon paremmilta...


"4. Herra ja Palvelija vakuuttavat kumpikin, etteivät he sairasta sukupuolitauteja, vakavia sairauksia tai tarttuvia tai hengenvaarallisia tauteja, kuten AIDSia, herpestä ja hepatiittia."

Miksi nämä on pitänyt erikseen luetella? Eikö herpes enää nykyään olekaan sukupuolitauti vaan ihan oma luokituksensa?


Tarpeettoman pitkä pätkä lainattavaksi, mutta se, että Anan vaaditaan olevan joka viikonloppu Greyn käytettävissä määrätyssä paikassa.

Ihmisillä on yleensä muutakin elämää, Christian. Voi tulla yllätyksenä, mutta kaikki ei pyöri sinun ympärilläsi.


"Herra saa ruoskia, läimäyttää, piiskata tai kurittaa Palvelijaa oman harkintansa mukaan rangaistusmielessä tai oman nautintonsa nimissä tai mistä tahansa muusta syystä, jota hän ei ole velvollinen erittelemään."

That's not BDSM, Christian. Mainittakoon, että aftercarea joka on erittäin oleellinen osa BDSM:ää, ei ole mainittu sopimuksessa vielä kertaakaan.


"Palvelija hyväksyy sen, että Herra on hänen isäntänsä ja ymmärtää, että hän on nyt Herran omaisuutta ja että häntä kohdellaan Herran haluamalla tavalla koko voimassaolokauden ajan mutta erityisesti määrättyinä aikoina ja muina sovittuina ajankohtina."

Sanoin varmaan jo aiemmin samaa, mutta yleensä BDSM-suhteessa ei pidetä rooleja päällä 24/7, ja vaikka pidettäisiinkin, niin aiemmin puhe oli aktin rajoittumisesta vain tiettyihin ajankohtiin? Christian rikkoo jo nyt omaa sopimustaan.


"Palvelija vakuuttaa hankkivansa suun kautta otettavia ehkäisypillereitä ja lupaa syödä niitä lääkärin määräyksen mukaan ehkäistäkseen mahdollisen raskauden."

Sori Ana, vitut joistain oireista tai pillereiden sopimattomuudesta, sä et sitä ehkäisykapselia laitata, vaan syöt pillereitä!


"Palvelija suostuu ilman vastalauseita mihin tahansa Herran määrittämään seksuaaliseen toimintaan."

Todetaan nyt tähän väliin, että tämä ei siis ole lainvoimainen sopimus. Ja vaikka kuinka olisi kyseessä BDSM-suhde, johon molemmat ovat ryhtyneet, niin itsemääräämisoikeus kumoaa kyllä tämän... todetaan tässä vaiheessa myös se, että turvasanaa ei ole käsitelty sopimuksessa vielä kertaakaan.


Kappale turvasanoista (Ei, ei se Jenni Vartiaisen kappale, vaan tekstikappale).

Okei, otan äskeisen takaisin. Mutta Christian, etkö sä muuta keksinyt kuin keltainen ja punainen? Pitäisin tätä jo heti parempana tekstinä, jos turvasanoina olisivat olleet esimerksiksi chinchilla ja gerbiili.


"Palvelija vakuuttaa, että hän nukkuu vähintään seitsemän tunnin yöunet silloin kun hän ei ole Herran seurassa."

En tiedä, missä ihmeen taikamaailmassa Christian elää, mutta kuka helvetti pystyy nukahtamaan niin helposti, että varmasti saa aina seitsemän tuntia unta? Yhdistettynä vielä siihen, että Ana on opiskelija, mikä tarkoittaa keskimäärin kolmen tunnin unia.


"Herra järjestää Palvelijalle tunnin kestävän tapaamisen personal trainerin kanssa neljä kertaa viikossa."

Miksi? Miten ei-eroottinen liikunta liittyy seksisopimukseen? Tai se, että miten Ana syö?


"Palvelija käy Herran valitsemassa kauneudenhoitolassa Herran määritteleminä aikoina ja suostuu mihin tahansa hoitoihin, joita Herra pitää soveliaina."

Tätä voi vaatia vain ihminen, jolta ei ole koskaan poistettu ihokarvoja.


"Ei akteja, joihin liittyy lapsia tai eläimiä."

Kovien rajoitusten lista on muuten ihan järkevä, mutta huomaan, että kuolleista ei sanota mitään. Teoria Christianin nekrofiliasta elää.


"Suostuuko Palvelija seuraaviin kipua tuottaviin rangaistus- tai kuritusmenetelmiin? (Perässä lista menetelmistä)"

Huomautan, että Christian aiemmin määritteli, että hänellä on oikeus läimäytellä Anaa silloin kun huvittaa, joten  entä jos Ana ei suostu mihinkään kuritukseen? Taas kerran sopimus käy itseään vastaan.


"Hemmetti. Sitä soveltuvien ruokien listaa en halua edes nähdä."

Anan käytös on jatkuvasti sen sorttista, että tällä on joku syömishäiriön tapainen, mutta asiaa ei koskaan avata.


"Mutta Christianhan on isäntäni! Hän voi tehdä minulla mitä häntä sattuu huvittamaan!"

Ei muuten ole vielä. Juokse kun et ole vielä köytettynä.


"Ihmissuhteet eivät toimi tällä tavalla."

No shit, Sherlock. Eivätkä toimi BDSM-suhteetkaan.


"Sisäinen jumalattareni puolestaan hyppii ylös alas ja taputtaa käsiään kuin viisivuotias. Anastasia, suostu sopimukseen, koska muuten päädymme viettämään loppuelämämme kissalauman ja niiden iänikuisten klassikkoromaanien parissa."

Koska vain viisivuotiaat taputtavat. Ana ei selvästi ole aseksuaali, joten mikä helvetti on, kun vain Christian on ainoa kiinnostava mies koskaan? Samannäköisiä perseilijöitä löytyy ihan varmasti pari tuhatta Lontoon Citystä.


"Puhisen äänen lukiessani "pehmeitä rajoituksia". Ajatukseni poukkoilevat, mutta ainakin olen tyytyväinen siitä, että Christian suostuu neuvottelemaan niistä."

Christianin tuntien ei muuten varmasti suostu.


"Tietokone on sulavalinjainen ja hopeanvärinen, ja oikeastaan aika kaunis.  Siinä on iso näyttö."

Niin tietokoneissa yleensä on, Ana. Miniläppärit ovat loppujen lopuksi aika harvassa. Edelleenkin on surkuhupaisaa, että 2010-luvun opiskelija ei omista tietokonetta, vaikka opiskelu ilman sellaista on suurin piirtein mahdotonta. Millä helvetillä Ana on päässyt yliopistoon, jos hänellä ei ole edes sähköpostiosoitetta?


"Palaillaan, beibe."

Ei.


"Naputtelen Wikipediaan sanan "Palvelija"."

Tämän takia suomikäännös ei toimi: "palvelija" ei varmasti anna samoja hakutuloksia kuin "submissive".



Ehdin jo unohtaa, miten hirveää tämä teksti on. Ja huomaa, ettei kirjailijalla ole tässä kohtaa ollut kauheasti mielikuvitusta: puolet luvusta on sopimustekstiä ja loput tietokoneen käyttöä ja sähköpostiflirttailua.

Ei kommentteja:

Jos on sanomista, sano asiallisesti.

Sisällön tarjoaa Blogger.