LUKUvuosi (anteeksi) 2018

joulukuuta 31, 2018

Vuosi, jolloin aloin lukea uudelleen. Oikeasti. Melkein koko lukioaika, ja ensimmäiset yliopistovuodet menivät pitkälle niin, etten saanut luettua kirjoja paljoakaan. Luettavaa oli joko hankala löytää, vaikea aloittaa tai vaikea jatkaa ja löytää aikaa kaikelta muulta. Blogin muuntaminen kirjablogiksi oli tietoinen päätös: jos bloggaan kirjoista, kannustaa se lukemaan enemmän. Ja sitä se myös teki.

22 viimeisteltyä kirjaa on vuoden saldo. Viimeisteltyä. Osa on nimittäin varmasti aloitettu viime vuoden puolella, ehkä jopa aikaisemmin. Joukkoon on mahtunut useaa tyylilajia, myös sellaisia, joihin en ole aiemmin juuri koskenut. En ole myöskään ennen lukenut koskaan niin paljon kauhua kuin tänä vuonna - saattaa myös johtua siitä, että viimeaikaiset kirjoitusprojektit ovat myös liukuneet siihen suuntaan. Mutta annoin mahdollisuuden myös muun muassa chick litille, ja parille arvostelumenestyksille, joihin en olisi ehkä takakansitekstien perusteella koskenut.

Seuraava vuosi alkaa muun muassa kandin kirjoittamisella, mutta yritän parhaani mukaan lukea vähintään yhtä paljon, toivon mukaan jopa vähän enemmän. Luultavasti tavoitteeni on taas vähintään 20 kirjaa, mutta saa nähdä.

Olkoon 2019 kaikille myönteinen ja erittäin kirjallinen. Omani alkaa sotakirjalla.

Ei kommentteja:

Jos on sanomista, sano asiallisesti.

Sisällön tarjoaa Blogger.